• Dacă te-ai hotărât să îți inchiriezi locuința, ar fi bine să ai în vedere urmatoarele aspecte:

1. Pregătirea locuinței de închiriat. Nu trebuie să cheltuiești o avere, dar îi poți face mici imbunătățri pentru a o face atractiva. De exemplu, zugrăvirea pereților pentru a-i oferi un aer proaspăt sau chiar simpla curățenie.
2. Realizarea unor poze clare. Care să reflecte atât starea locuinței de închiriat, dar si starea mobilierului sau a aparaturii electrocasnice.
3. Evidențierea elementelor cheie ale locuinței tale. Practic intri în comptiție cu alți proprietari care doresc să închirieze în același timp, de aceea este bine să arăți de ce ar trebui să o aleagă pe a ta. De exemplu, dacă este pretabilă unei familii, este bine să menționezi instituțiile de învățământ din zonă, dar și distanța față de mijloacele de transport.
4. O chirie corectă- este importantă în închirierea locuinței. Poți să afli care este aceasta, prin comparea ofertelor similare de pe piață.
5. Promovarea anunțului online/offline. Promovarea anunțului online se poate face prin: site-uri specializate în imobiliare, site-uri generaliste de anunțuri și prin rețelele de socializare. Dacă lucrezi cu o agenție imobiliară, brokerul tău imobiliar va face asta în locul tău.
Promovarea offline se poate realiza prin publicarea anunțului în ziare, locale sau naționale, sau poți pune chiar un banner la balcon, prin care să arăți disponibilitatea locuinței.