Topul realizat nu tine cont de preturi sau de numarul de imobile oferite spre inchiriere, ci doar de preferintele chiriasilor. Preferintele chiriasilor care au colaborat cu agentia noastra imparte Pitestiul in 4 mari zone:
  1. Ca in toate orasele, preferintele chiriasilor se indreapta catre cartierul Central.  Cei care vor sa inchirieze un apartament in Centru sunt persoane cu venituri ridicate. Chiriasii care prefera centrul sunt straini care lucreaza la Uzina Dacia sau la diferite firme colaboratoare. Proprietari de firme, judecatori, procurori sau grefieri mutati din alte orase sunt si ei in aceasta categorie. Nefiind din Pitesti, acestia, vor sa fie cat mai aproape de toate evenimentele locale dar si de pub-uri, cluburi sau cafenele.
  2. Pe locul al doilea sunt cartierele semicentrale: Exercitiu, Popa Sapca, Calea Bucuresti, Banat, Craiovei, Eremia Grigorescu, Negru Voda. Aceste cartiere sunt cautate, in special, de angajatii cu venituri peste medie dar si de familiile cu copii. Cartierele mai sus mentionate sunt preferate in defavoarea centrului datorita distantei fata de scoli, magazine sau mijloace de transport in comun.
  3. Pe locul al treilea, dar la mare cautare, se afla apartamentele de inchiriat in blocurile noi din Pitesti. Cu toate ca unele blocuri noi nu se afla in zone usor accesibile, ele compenseaza prin calitatea locatarilor. Un alt avantaj al apartamentelor de inchiriat din blocurile nou construite este dat de finisajele moderne, mobilierul si parcarea proprie.
  4. Restul cartierelor se afla pe locul 4 al preferintelor chiriasilor. Chiar daca sunt la polul opus al preferintelor chiriasilor, acest lucru nu inseamna ca imobilele respective nu se inchiriaza. Din punctul meu de vedere, orice se inchiriaza daca are pretul corect. Pretul corect nu este acela la care se asteapta proprietarul sa inchirieze imobilul. Pretul corect reprezinta suma maxima de bani pe care un potential chirias este dispus sa o plateasca pentru imobilul tau.
Bineinteles ca exista si apartamente de inchiriat in zone “mai putin bune”, dar cu o calitate de exceptie a finisajelor, ce se inchiriaza la preturi mult peste medie. Gasim totodata si imobile in zone foarte bune dar cu finisaje modeste ce se inchiriaza la preturi mici. Aspecte precum: finisajele, mobilierul, aparatura electrocasnica, locul de parcare si distanta fata de scolile “de top” vor creste pretul chiriei. Deci daca vrei sa obtii un pret bun pentru imobilul tau ar trebui sa tii seama de aceste lucruri.